Samfund

Den sidste af de efterladte golden retrievere er rejst i nyt hjem

Den sidste af de 17 golden retrievere der har boet på Brande internat er nu rejst ud i et nyt hjem. Da familien hentede hunden Jason, havde familiens søn Lau, på 4 år, en bamse med fra sin egen samling, som gave til det nye familiemedlem. Her ses familien med Jason og bamsen. Foto: Dyrenes Beskyttelse.

Den sidste af de 17 golden retrievere der har boet på Brande internat er nu rejst ud i et nyt hjem. Da familien hentede hunden Jason, havde familiens søn Lau, på 4 år, en bamse med fra sin egen samling, som gave til det nye familiemedlem.

Det har været travlt de sidste mange uger på Dyrenes Beskyttelses internat i Brande. Internatet har siden januar passet og plejet 17 golden retrievere som blev fundet i dødsbo. Siden organisationen fortalte om den triste sag, har Brande internat og Dyrenes Beskyttelse fået et overvældende antal henvendelser fra folk, der gerne ville hjælpe på den ene eller den anden måde.

– Danskernes tilslutning til sagen har været overvældende! Vi er blevet blæst bagover af alt den støtte vi har fået. Der har været over 2000 henvendelser fra folk der gerne ville tilbyde et nyt hjem til en af de 17 hunde, så vi har desværre måtte skuffe mange i adoptionsprocessen. Alligevel er vi enormt taknemmelige over at så mange har vist interesse, og vi er lykkes med at finde de bedste nye hjem til alle hundene, fortæller Yvonne Johansen, Dyreværnschef ved Dyrenes Beskyttelse.

Den sidste golden retriever Jason er nu rejst ud i sit nye hjem. Familien består af mor Ditte og far Allan og deres søn på fire år Lau, som havde taget en indflyttergave med til Jason, da han blev hentet på Brande Internat.

Vælger altid en internathund

Familien har haft hund i 10 år, og den sidstr fik de i sin tid fra en familie, som ikke længere kunne have den. Og der var heller ingen tvivl i familiens sind om, at når de skulle have en ny hund, skulle det være en hund fra et internat.

– Der er så mange hunde som mangler et kærligt hjem, og derfor var vi ikke i tvivl om, at vi gerne ville have en internathund. Jeg håber da, at den her sag kan være med til at gi’ folk mod på at adopter et dyr, fra et internat, fortæller en glad Allan Langberg og fortsætter: 

– Det har virkelig gjort indtryk at følge med i hvordan så mange mennesker har tilbudt deres hjælp til de 17 hunde og til internatet i Brande. 

Den første nat i det nye hjem gik godt, men Jason skulle selvfølgelig lige vænne sig til sit nye hjem. For at lette processen, sov Allan på sofaen den første nat, så Jason følte sig tryg. Det er ikke kun Allan og hans kone Ditte der er glade. Også sønnen Lau på fire er glad for sin nye bedste ven.

– Vi fik at vide, at Jason var rigtig glad for bamser, så Lau valgte straks en bamse som Jason kunne få, når vi hentede ham. Lau var også med ude og lufte Jason både den første aften og morgenen efter og han vågnede allerede klokken 4, for lige at tjekke om han stadig var der, så vi er rigtig glade, griner Allan Langberg.

Hvis I stadig har lyst på at hjælpe nødstedte dyr, er der stadig masser af dyr på Dyrenes Beskyttelses internater, som søger deres sidste bedste hjem. Faktisk er der lige nu over 200 dyr – heraf en del hunde. Tjek internaternes hjemmesider for at finde familiens næste kæledyr.

Kommentarer