Samfund

Nødråb: Ungdommens Røde Kors mangler frivillige til sommerens lokale ferielejre i hele Danmark

Frivillige på Ferielejr med Ungdommens Røde Kors.

Ungdommens Røde Kors mangler akut frivillige til sommerens ferielejre for 1400 udsatte børn og unge. ”Meld dig som frivillig og få en oplevelse for livet”, lyder opfordringen fra Sarah Monrad, der er frivillig lejrleder.

Den 1. marts var der sidste frist for at melde sig som frivillig på en af Ungdommens Røde Kors’ lokale ferielejre for udsatte børn og unge. Men efter en periode med corona-restriktioner oplever organisationen, at færre unge søger et frivilligt arbejde, og det er kun lykkedes at finde 650 frivillige ud af de 900, som det som minimum kræver for at gennemføre alle 23 planlagte ferielejre rundt om i Danmark.

Derfor har Ungdommens Røde Kors valgt at udskyde fristen for tilmelding til den 1. april.

”Hvis ikke, vi finder frivillige nok, kan vi blive tvunget til at lukke enkelte lejre eller helt aflyse for nogle af de børn fra udsatte familier, der går og glæder sig til en uges fantastisk sommerferie med os,” siger Louise Dyrholm, der er programkonsulent hos Ungdommens Røde Kors.

”Vi håber, at vi ved at udskyde fristen for tilmeldingen, kan samle nok frivillige, så 1400 børn og unge kan få den oplevelse, de fortjener.”

Kommentarer