Livsstil og forbrug

Fynsk gourmet-hotel rykker hele restauranten til festival

Det sydfynske gourmet-hotel Stella Maris står bag festivalsæsonens måske mest eksklusive festivalmenu. Den treretters gourmet-menu kan opleves på Heartland Festival den 13. til 15. juni. Pressefoto

Det sydfynske gourmet-hotel Stella Maris lukker ned i Svendborg den 13. til 15. juni for at flytte hele sin restaurant ind på festivalpladsen på Heartland.

Det er nok de færreste, der forbinder en musikfestival med hvide duge, en treretters gourmet-menu og et vinkort bestående af udsøgte tyske, franske og italienske vine.

Men sådan bliver dette års Heartland Festival for en del af festivaldeltagerne, når de i løbet af de kommende dage indfinder sig på festivalpladsen ved Egeskov Slot.

Det svendborgensiske gourmet-hotel Stella Maris, der ifølge Tripadvisor rangerer som et af landets bedste luksushoteller, flytter nemlig hele sit køkken, sin restaurant og alle sine medarbejdere ind på festvalpladsen den 13.-15. juni for at servere frokost og middag fra Brasserie Rigborgs lokaler i slotshaven. 

– Det er første gang, vi lukker ned i Svendborg for at bygge vores restaurant op et andet sted, så vi er naturligvis rigtig spændte, siger Lui Haas Jensen, direktør for Stella Maris.

– Selvom det måske kan virke lidt mærkeligt at bygge en gourmet-restaurant op på en festivalplads, så matcher hele festival-viben nok i virkeligheden meget godt til vores koncept. Til daglig er vi også mere bare tæer i skoene og rosé på terrassen end stramme slips og et svært udtaleligt Haute Cuisine. Vi vil egentlig bare gerne lave en fed oplevelse for festivalgæsterne, tilføjer han. 

600 gæster på tre dage

Det er dog ikke alle festivalgæster, der får glæde af gourmet-restaurantens køkken. For at kunne sætte sig til bords og nyde en menu bestående blandt andet af hyldeblomstsyltede hvide asparges, farseret vagtel og fynske rabarber med hvid chokolademousse skal man have købt adgang til festivalens ’platinum lounge’.

– Det er nok først og fremmest personer, som bruger festivalen til at pleje forretningsforbindelser, der har købt adgang til loungen, men det er også min oplevelse, at en del vennepar fra det lidt mere modne publikum, som ønsker en anderledes festivaloplevelse, har booket bord. Og så er der selvfølgelig også en del af de mennesker, som vi ser regelmæssigt nede på hotellet, som er nysgerrige på, hvordan konceptet fungerer uden for matriklen, siger Lui Haas Jensen.

I alt forventer Stella Maris at skulle servere mad for godt 600 mennesker i løbet af tre dage, som festivalen varer. 

– Men så har vi også valgt at holde lukket på hotellet på søndag, så medarbejderne kan få lov at puste lidt ud. Så de mennesker, der bor på hotellet i forbindelse med festivalen, må selv smække efter sig, lyder meldingen.

Kommentarer