Samfund

Regnvåd festival gav travlhed for vejhjælpen

Mængden af regn betød fast arbejde til SOS Dansk Autohjælp, der trak biler på stribe fri lørdag og søndag. Foto: SOS Dansk Autohjælp

Store mængder regn på Heartland festival betød fritrækninger i massevis. SOS Dansk Autohjælp kom bilister til undsætning 47 gange lørdag og søndag.

Festivalsæsonen er skudt i gang, og det betyder ofte parkering på marker og græsplæner. Weekendens Heartland festival på Fyn var ramt af en del regn, hvilket fik konsekvenser, da festivalgæsterne skulle hjem – i hvert fald for dem, der havde en bil parkeret på det bløde underlag.

– Vi har haft gang i vores fritrækningsudstyr, og der har været rigeligt at se til, siger Anette Bjørn Juncher, der er vagtcentralchef for SOS dansk Autohjælp.

I alt 47 fritrækninger i løbet af lørdag og søndag blev det til.

Det er langt fra et særsyn, at der bliver behov for SOS Dansk Autohjælp, når sommerens arrangementer rammes af kraftig regn.

– Vi ser, at parkering på græsplæner og marker giver store problemer, når der kommer vand. Har man mulighed for at parkere på asfalt er det klart det bedste. Selv grusunderlag kan blive meget blødt af store mængder vand, siger Anette Bjørn Juncher.

Skal du til festival eller andre større arrangementer i løbet af sommeren, anbefaler SOS Dansk Autohjælp, at du tænker over, hvor du parkerer. Underlag af græs og jord kan blive meget våde og bløde.

Er du uheldig og sidder fast anbefales det at tilkalde vejhjælp i stedet for at blive ved med at prøve at komme fri ved egen hjælp – man risikerer at bilen synker dybere ned i det bløde underlag.

Kommentarer